Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На нараді Мінрегіону обговорили питання передачі закладів культури та освіти у власність новостворених адміністративно-територіальних одиниць

23/12/2020

 При передачі районних закладів культури та освіти у комунальну власність об’єднаних територіальних громад важливе завдання – зберегти їх спроможність та забезпечити безперебійну роботу.

 

На цьому акцентував заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода у вівторок, 22 грудня, в ході онлайн-наради щодо передачі з державної у комунальну власність об’єктів культури і освіти. 
 

Доповісти інформацію щодо передачі майна укрупненим новоствореним районам мали можливість представники всіх областей. 
 

За повідомленням директорки департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Олени Удовиченко загалом на території регіону нараховується 477  ЗЗСО. З них підлягають передачі 190. Станом на сьогодні по 174 об’єктах районними радами вже прийнято позитивне рішення. 110  в процесі прийняття у власність новостворених адміністративно-територіальних одиниць.
 

В свою чергу виконувач обов’язків начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Віталій Бойченко поінформував Міністерство розвитку громад та територій України, що в Миколаївській області потребують передачі 873 заклади культури з 1073.
 

Загалом процес в Україні проходить без складнощів – між всіма органами місцевого самоврядування налагоджено конструктивний діалог, районні ради приймають рішення про передачу закладів освіти та культури у комунальну власність громад, ті, в свою чергу про прийняття такого майна.

 

Всі новини →