Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Миколаївській області триває надання одноразової матеріальної допомоги ФОП і суб`єктам господарювання

23/12/2020

 В Миколаївській області проводиться масштабна інформаційно-роз`яснювальна кампанія серед фізичних осіб підприємців та суб`єктів господарювання, з метою  надання одноразової матеріальної допомоги

Так, отримати одноразову матеріальної допомогу, у розмірі 8000 тисяч гривень, можуть керівники, які наймають працівників і скорочують або призупиняють свою діяльність з 19 грудня поточного року по 31 січня 2021 року.

                Про це йшла мова в ході брифінгу, який відбувся 22 грудня в обласній державній адміністрації, за участі директора Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитра Миколайовича Оборонька, директора Департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксани Єльчієвої та Ауріки Вікторівни Федорової - заступника начальника управління - начальника відділу забезпечення наповнення бюджету Головного управління пенсійного фонду України в Миколаївській області.

                На реалізацію Програми в Миколаївській області було виділено 17,6 млн грн. Головна її мета полягає у наданні допомоги керівникам для підтримки найманих працівників в період можливого загострення пандемії COVID-19. Обмеження по формі власності відсутні. Тому під дію Програми підпадають приватні, комунальні і державні підприємства.

                З 14 по 21 грудня, зазначив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько, до Миколаївської обласної служби зайнятості звернулися 114 роботодавців. На підтримку 1100 працівників, згідно з отриманими від роботодавців документів, буде використано 4,1 млн грн. з 17.6 млн.

                По допомогу до служби зайнятості регіону звернулися суб`єкти господарювання, які працюють у сферах:

                надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;

                дублення шкур та оздоблення шкіри;

                будівництво житлових і нежитлових будівель;

                вирощування зерняткових і кісточкових фруктів;

                виробництво м`ясних продуктів;

                виробництво верхнього одягу;

                допоміжне обслуговування авіаційного транспорту;

                комплексне обслуговування об`єктів;

                оптова торгівля іншими товарами господарського призначення;

                забір, очищення та постачання води;

                виробництво м`ясних продуктів;

                неспеціалізована оптова торгівля;

 «Тобто, Ви бачите, що у найкоротший і оперативний період з 14 по 21 грудня було відпрацьовано максимальну кількість заявок . Ці Програми дієві, реальні і відпрацьовані. Отримали найбільшу кількість позитивних відгуків наших клієнтів. Це дійсно суттєва допомога і підтримка»,- зауважив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

                Додатково заступник начальника управління - начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Головного управління пенсійного фонду України в Миколаївській області нагадала про реалізацію  Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб».

Він теж спрямований на соціальну підтримку у 2020-2021 роках і надання допомоги суб’єктам господарювання на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів. Вона реалізується у декількох формах.

                 «Виплата цієї одноразової допомоги здійснюється на центральному рівні. Тобто, фізична особа-підприємець, яка також є застрахованою особою, або наймані працівники можуть звертатися на порталі «Дія», доданку «Дія» з поданням заяви. Заява формується на центральному рівні у пенсійному фонді України. Збираються і опрацьовуються всі списки там автоматично. Застрахована особа, фізична особа підприємець, заходячи на портал «Дія», повинна ідентифікувати себе засобами ID-банкінгу або засобами ЄЦП. Заява подається теж в автоматичному режимі. Паперових документів нікуди подавати не потрібно. Єдине, в заяві потрібно вказати IBAN рахунку. Тому що кошти будуть зараховані теж автоматично»,- акцентувала Ауріка Вікторівна Федорова.

                Вся перевірка наданої інформації здійснюється в автоматичному режимі. Існують умови при яких одноразова допомога не надається. Перше, коли ФОП зареєстрований менше ніж три місяці. По-друге, якщо сплатив за себе у 2020 році менше ніж за три місяці, у випадку неспівпадіння КВЕД з переліком №1236.  По-можливості з вищеперерахованими проблемами в Пенсійному фонді працюють і намагаються усувати.

                На сьогодні надано 280 тис. заявок. Перше перерахування коштів передбачається до кінця 2020 року. Тобто, ті особи, які оформили заявки до 21 грудня, повинні отримати грошову допомогу вже до Нового року. Термін подання заяв подовжено, нагадала в ході брифінгу представник Головного управління пенсійного фонду України. Особи, які надаватимуть документи до 31 грудня, увійдуть у реєстр, який почне діяти з 5 січня. Відповідно і грошову допомогу отримають у наступному 2021.

Всі новини →