Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Контроль передачі майна територіальним громадам Миколаївською ОДА триває

31/12/2020

 Наразі продовжується активна робота з передачі майна та прав засновників комунальних закладів, установ та підприємств спільної власності територіальних громад ліквідованих районів у власність територіальних громад.

 

Про це сьогодні, 30 грудня, було повідомлено на відеоселекторній нараді з керівниками районів, районних рад, територіальних громад за участю виконувача функцій і повноважень голови облдержадміністрації, заступника голови облдержадміністрації Георгія Решетілова та заступника голови облдержадміністрації Ігоря Кузьміна.

 

На нараді було підняте питання щодо особливостей фінансування переданих установ, закладів та підприємств територіальним громадам. В свою чергу, Олександра Лук’яненко начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Миколаївській області повідомила, що при створенні нових адміністративно-територіальних одиниць бюджетний процес 2021 року повинен проводитися відповідно до бюджетного законодавства і тих змін, які були внесені в закони про місцеве самоврядування, Бюджетний кодекс України та інші нормативні документи.

 

Вона зазначила, що відповідно до тих змін, які відбулися в Бюджетному кодексі України обов’язковою умовою виконання бюджету на 2021 рік і організація бюджетного процесу утвореним об’єднаним територіальним громадам необхідно утворити виконавчі органи в складі яких будуть і місцеві фінансові органи.

 

Також Ольга Ротар заступник директора департаменту фінансів Миколаївської облдержадміністрації — начальник бюджетного управління акцентувала увагу на тому, що субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій, яку отримували місцеві бюджети з державного у 2020 році залишаються на рахунках місцевих бюджетів і можуть у 2021 році використовуватися за цільовим призначенням.

 

На нараді було обговорено питання укладання нових договорів з газопостачальними та електропостачальними організаціями юридичними особами, які є правонаступниками в рамках новоутворених територіальних громад. Заступник голови облдержадміністрації Ігор Кузьмін звернув увагу голів ТГ на необхідності проведення такої роботи та прискорення підписання договорів до кінця поточного року для того, аби запобігти виникненню критичних ситуацій.

 

Всі новини →