Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Очікується суттєве погіршення погодних умов: Засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

28/01/2021

 У зв'язку із суттєвим погіршенням погодних умов на півдні країни сьогодні, 27 січня, було зібрано позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій.


Український гідрометеоцентр попередив про активізацію циклону над півднем України. До кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня у Миколаївській та Одеській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу, що відповідає ІІІ червоному рівню небезпеки.
Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.


В Миколаївській області введено в дію план з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху в зимовий період на території Миколаївської області. Оперативні штаби переведено на цілодобовий режим роботи. Інформація з міст, районів та територіальних громад систематично аналізується.
На контролі ситуація на автошляхах області. Організовано підготовку і належне утримування 16 тимчасових стоянок для великовантажного транспорту.


 «Для забезпечення безперебійного руху автотранспорту на дорогах загального користування можливе залучення 374 одиниць спеціалізованої техніки, 120 одиниць комунальної спеціалізованої техніки підприємств житлово-комунального господарства. На цілодобовому чергуванні ГУ ДСНС України в Миколаївській області знаходяться 203 чоловіка особового складу та 121 одиниця спецтехніки. З метою ліквідації можливих аварій та наслідків негоди забезпечено готовність аварійно-відновлювальних робіт. На цей час у нас створено 347 стаціонарних пунктів обігріву. У разі необхідності готові додатково організувати іще 18», -зазначив голова облдержадміністрації Віталій Кім.


На допомогу Миколаївській області зайшли сім одиниць спеціалізованої важкої техніки з сусідньої Херсонщини.

 

Всі новини →