Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Первомайщині триває процес вакцинації проти COVID-19

26/03/2021

За інформацією головного лікаря КП «Первомайський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяни Примак, на Первомайщині вже розгорнуті та діють пункти вакцинації, персонал яких пройшов спеціальні навчання.

Сьогодні першу дозу вакцини отримав і голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський. Він зазначив, що планував вакцинуватися трохи згодом. Та, дізнавшись про непоодинокі випадки відмови від щеплень тих, кому необхідно вакцинуватись у першу чергу (медикам, літнім людям, особам з «груп ризику»), на власному прикладі вирішив продемонструвати безпечність вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), котру отримали медичні заклади Первомайського району.

 

Перед процедурою очільника району ознайомили з можливими побічними ефектами, вислухавши медиків, Сергій Саковський дав письмову згоду на вакцинацію, заповнивши спеціальну форму.

Медики зазначають, що вакцинація є виключно добровільною процедурою, та нагадують - ризик ускладнень в результаті щеплень значно менший, ніж ризик ускладнень від коронавірусної хвороби.

Записатись на вакцинацію можна у сімейного лікаря та через додаток «ДІЯ».

Всі новини →