Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

За фактом вирубки дерев на території НПП «Бузький Гард» було проведено нараду

29/03/2021

 Сьогодні, 29 березня, у зв’язку із фактом вирубки дерев на території НПП «Бузький Гард» в кабінеті голови Первомайської райдержадміністрації відбулася робоча нарада за участю голови Первомайської РДА Сергія Саковського, Первомайського міського голови Олега Демченка, першого заступника Первомайського міського голови Дмитра Малішевського, старости Грушівського старостинського округу Олександра Бадери, депутата Миколаївської обласної ради Віталія Порхуна, директора НПП «Бузький Гард» Владислава Артамонова та директора ДП «Врадіївське лісове господарство» Віктора Мироненка.

Керівник ДП «Врадіївське лісове господарство» Віктор Мироненко пояснив, що в грудні 2020 року дійсно проводили вирубку дерев, проте вона мала санітарний характер. Керівник лісгоспу стверджує, що зрізались лише заздалегідь визначені та промарковані дерева, а саме акації віком 45 років, на що є відповідні документи. За його словами, зрізанні старі дерева заважали рости молодим.

Первомайський міський голова Олег Демченко зазначив, що поряд із пнями, що залишились від акацій, стоять дійсно трухляві та старі дерева, але чомусь вони не цікавлять тих, хто проводив так звану «санітарну чистку». До того ж після «чистки» території нацпарку залишилась неприбраною.

Голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський дав доручення директору Адміністрації ДП «Врадіївське лісове господарство» провести внутрішнє розслідування, надати документи, які підтверджують, що вирубка дійсно мала санітарний характер, прибрати територію та організувати висадку молодих дерев, враховуючи особливості ландшафту.

 

Після чергового виїзду на місце вирубки було вирішено повторно зібрати нараду наступної п’ятниці, 2 квітня.

Всі новини →