Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На території національного парку було висаджено молоді акації, сосни та волоські горіхи

02/04/2021

 Нагадаємо, 29 березня, у зв’язку з фактом вирубки дерев на території НПП «Бузький Гард» відбулася робоча нарада за участю керівництва району, ОТГ, НП «Бузький Гард» та ДП «Врадіївське лісове господарство».

Сьогодні, 2 квітня, в Первомайській РДА була проведена чергова зустріч голови райдержадміністрації Сергія Саковського та директора ДП «Врадіївське лісове господарство» Віктора Мироненка, який надав документи, на підставі яких проводилась вирубка. З метою відновлення зелених насаджень, було вирішено висадити саджанці молодих дерев – сосни кримської, акації та волоського горіха.

Сосни та акації, які можуть проростати на похилому кам’янистому схилі, надало ДП «Врадіївське лісове господарство». Саджанці волоських горіхів надав Ігор Савченко, керівник ДП «ДГ «Зоряне».

 

За словами Ігоря Михайловича, громади району вже отримали сотні саджанців волоського горіха, всього ж вже підготовлено та заплановано висадити 3000 дерев.

Участь у висадці дерев взяли голова Первомайської РДА Сергій Саковський, перший заступник голови райдержадміністрації Олег Юрченко, Первомайський міський голова Олег Демченко, перший заступник Первомайського міського голови Дмитро Малішевський, секретар Первомайської міської ради Михайло Медведчук, староста Грушівського старостинського округу Олександр Бадера, депутати міської та обласної ради, а також всі, кому небайдужа доля зелених насаджень у НП «Бузький Гард».

В результаті спільної праці схил, на котрому минулого року була проведена вирубка дерев, отримав нових зелених мешканців – акації, кримські сосни та волоські горіхи.

Всі новини →