Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Особливості відзначення великодніх свят в умовах пандемії COVID-19

29/04/2021

Наразі на території Первомайщини встановлено «червоний» рівень епіднебезпеки, що зумовлено спалахом захворюваності на гостру респіраторну хворобу CОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

На жаль, епідеміологічна ситуація також вносить корективи і у відзначення великодніх свят.

Так, перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті дозволяється лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот. Дозволяється використання масок, які виготовлені самостійно. Такі обмежувальні заходи визначені постановою КМУ № 1236.

У разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра необхідно носити маски також на територіях загального користування.

Необхідно зазначити, що Законом України № 1000-IX було внесено зміни до КУпАП, що передбачають накладення штрафів за порушення маскового режиму.

Нагадуємо, під час святкового служіння, благословення та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на вулиці, в подвір’ях чи на території храмів.

Щодо доступу до закладів, в тому числі приміщень релігійного культу та дотримання фізичної дистанції, пп. 6 п. 3 постанови передбачає розташування не більше 1 особи на 4 кв.м. площі будівлі або території.

При цьому, рекомендовано враховувати «корисну площу», тобто, якщо благословення їжі проходить на вулиці, враховується саме  територія, де проходить освячення, а не вся території храму.

Під час зустрічі заступника голови облдержадміністрації Юрія Гранатурова з представниками всіх без виключення релігійних конфесій, які незабаром відзначатимуть Великдень було рекомендовано:

- відвідувати Богослужіння одній людині від родини;

- взяти участь у Великодніх Богослужіннях онлайн, перебуваючи у домашній атмосфері;

- мати в достатній кількості у храмах дезінфекційні засоби та прилади безконтактного вимірювання температури.

Тож за будь-яких обставин відвідувачі релігійних споруд повинні користуватися засобами індивідуального захисту органів дихання та правильно їх використовувати.

Бережіть себе та своїх близьких.

Всі новини →