Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Форум "Децентралізація та її реалії в новосформованих громадах"

25/05/2021

За ініціативою народного депутата України Миксима Дирдіна, сьогодні, 25 травня, в приміщенні Первомайської міськради відбувся форум «Децентралізація та її реалії в новосформованих громадах».

На форумі були присутні народні депутати України Максим Дирдін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Артем Чорноморов, заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, Голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський, Первомайський міський голова Олег Демченко та інші. Шляхом інтернет-конференції до форуму долучився голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольский.

Захід розпочався з приємної несподіванки, В’ячеслав Негода саме сьогодні святкує свій День народження, тож відкриття форуму стартувало з вітань на адресу іменинника.

Учасники форуму обговорили нагальні питання реформи децентралізації, а саме особливості оподаткування, наповнення бюджетів громад, отримання коштів з Державного фонду регіонального розвитку, критерії спроможності новоутворених ОТГ тощо.

Голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський звернувся до присутніх законотворців з ініціативою спростити механізм передачі майна від райдержадміністрацій до територіальних громад. Також голова РДА озвучив питання організації пасажирських перевезень.

Слід зазначити, що значну увагу присутні приділили питанню обігу земель сільськогосподарського призначення та пов’язаних з цим процесами.

Захід пройшов у форматі живого спілкування, що дало змогу представникам громад отримати фахові відповіді на поставленні питання.

Підбиваючи підсумок, Максим Дирдін запропонував, з метою ефективної організації роботи місцевого самоврядування, організувати на базі Первомайської громади навчання для голів ОТГ, залучивши до цього представників Міністерства регіонального розвитку.

Також нардеп висловив надію, що традиція проведення аналогічних форумів буде продовжена.

Всі новини →