Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У райдержадміністрації відбулась робоча нарада за участю представників районної ради, територіальних громад району, національної поліції, фітосанітарної служби та голови і членів спілки пасічників району

09/06/2021

Сьогодні, 09 червня 2021 року, голова райдержадміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ провів робочу нараду за участю представників районної ради, територіальних громад району, національної поліції, фітосанітарної служби та голови і членів спілки пасічників району.                                                      

Основною метою проведеної наради було напрацювання механізмів взаємодії територіальних громад району, відповідних управлінь Держпродспоживслужби, пасічників та керівників сільськогосподарських підприємств під час проведення обробки посівів сільськогосподарських культур засобами захисту рослин та запобігання масовому отруєнню бджіл.

В ході розгляду питання були заслухані голова спілки пасічників Первомайського району, спеціаліст фітосанітарної служби, представники територіальних громад району та національної поліції.

Окремі пропозиції щодо покращення роботи в даному напрямку надала заступник голови районної ради Світлана СВІДЕРКО.

Підбиваючи підсумки робочої наради голова райдержадміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ відмітив, що більшість порушених проблемних питань можливо і потрібно вирішувати в межах територій району шляхом налагодження ефективної комунікації між усіма зацікавленими сторонами та неухильного дотримання законодавства в цій сфері. Питання, вирішення яких потребує внесення змін до діючого законодавства, будуть ініційовані райдержадміністрацією на рівні Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.

Також, за підсумками проведеної робочої наради голова райдержадміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ надав відповідні доручення та рекомендації органам місцевого самоврядування, спеціалістам Держпродспоживслужби, органам поліції району. Виконання цих рекомендацій та доручень дасть змогу поліпшити взаємодію пасічників району, керівників територіальних громад, сільгосптоваровиробників, служб та підрозділів району у вирішенні питань, пов'язаних із застосуванням засобів захисту рослин та недопущення масового отруєння бджіл в результаті застосування цих засобів.

 

 

Всі новини →