Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Цивільний захист населення в мирний час- один із пріоритетів державної політики.

17/06/2021

 16 червня в   Первомайській райдержадміністрації проведено навчання з керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Миколаївської області, структурних підрозділів  з питань цивільного захисту цих органів щодо реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Мета навчань –підвищення рівня  знань та вдосконалення навичок  щодо реалізації захисту населення і територій, а також  визначення  проблемних питань.

В Україні відбувається реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади, що передбачають передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Найважливіші для людей повноваження передаються на найближчий до них рівень влади. Відповідно до вимог чинного законодавства має бути побудована проста і логічна система місцевого самоврядування, здатна забезпечити комфортне та безпечне життя громадян. Прийнятні умови життєдіяльності людини прямо залежать від умов безпечного перебування її в навколишньому середовищі. Тому одним із основних заходів реформування адміністративно-територіального устрою країни є побудова системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій , здатної гарантувати безпеку людині. Тому на навчання були запрошені  голови новостворених територіальних громад Первомайського району.

В середньому протягом року в Україні відбувається до 300 надзвичайних ситуацій та близько 70 тисяч пожеж, на яких гине понад 2 тисячі осіб. Більше 40 відсотків пожеж трапляються у сільській місцевості. Характер і масштаби природно-техногенних загроз безпеці життєдіяльності людини свідчать, що ступінь її захисту не може бути достатнім, якщо в загальнодержавному масштабі не буде вирішено завдання належного захисту населення, територій та суб’єктів господарювання від надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій забезпечує мінімальний рівень захисту від надзвичайних ситуацій і пожеж. Реалізація заходів щодо захисту населення і територій від негативних наслідків надзвичайних ситуацій згідно Кодексу цивільного захисту України покладено на виконавчі органи. Однак на сьогодні система місцевого самоврядування не задовольняє потребам суспільства щодо забезпечення належного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, насамперед, від пожеж.

 Голова Первомайської райдержадміністрації привітав присутніх, акцентував, що цивільний захист територій залишається однією з важливих складових   усієї державної системи цивільного захисту населення  та побажав ефективної    роботи.

В нараді взяли участь представники апарату ДСНС України та представники Інституту державного управління та наукових досліджень з питань цивільного захисту, заступник голови Первомайської райдержадміністрації, голови  територіальних громад  Первомайського району таінші відповідальні особи.

 

Всі новини →