Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Cтан вакцинації населення району, проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи.

16/08/2021

Голова райдержадміністрації Сергій Саковський провів розширену нараду  із заступниками голови, з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, головними лікарями закладів охорони здоровя Первомайського району та  службами ДСНС і поліції.

Основне питання порядку денного- це стан вакцинації населення району, проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи.

Сергій Володимирович наголосив на єдиному шляху протистояння масовому захворюванню на COVID-19  – це вакцинація і  роз’яснювальна робота. Він акцентував увагу присутніх, на тому що  вакцинація керівника установи -є прикладом для підлеглих та кожного керівника запитав  про особисте щеплення  та щеплення  членів колективу.

Особливу увагу було приділено статистичному аналізу по результатах вакцинації  громадян на території кожної громади.  Він рекомендував організувати підвіз  лікарів до колективів підприємств та установ, що економічно себе виправдає ліпше, ніж підвіз громадян до пунктів щеплень.

Керівник району зазначив про незадовільні темпи вакцинації на території Кривоозерщини. Головний лікар КНП «ЦПМСД» Кривоозерської селищної ради Юрій Зайченко, повідомив, що  тільки 8% працівників  первинки провакциновані, проте й сам головний лікар ще не отримав щеплення. Не краща ситуація в Кривоозерській селищній громаді та його апараті. Сергій Саковський доручив  проводити щоденний моніторинг та контроль за станом справ щодо вакцинації на території Кривоозерської селищної громади, а заступник голови  Кривоозерської селищної громади пообіцяв змінити стан справ на краще  у двотижневий термін.

Директор КНП Врадіївської «ЦПМСД» Тетяна Антонюк повідомила, що 56% медпрацівників закладу вакциновані, проте  освітяни провакциновані на 25 %.Високий результатвакцинування показали педагоги Сирівськогостаростинського округу, де 86 % педагогічного колективу школи провакцинувалися та провели роботу із батьками учнів.

Наразі педагоги повинні зрозуміти, що вакцинація допоможе врятувати життя їх сімей. Мутація коронавірусу- вірус «дельта» вражає,впершу чергу, дітей та передається дорослим.

Очільник району доручив терміново  провести масову вакцинацію педагогів, які  у вересні розпочинають новий навчальний рік.

Конструктивно виступив голова Врадіївської  селищної громади  Микола Москаленко, який особисто прибув на нараду із головним лікарем громади.

Голова райдержадміністрації  акцентував вагу  на особистій участі керівників на розширених нарадах, які несуть персональну відповідальність за стан справ  в своїх громадах.

Підготовка до опалювального періоду 2021-2022  є актуальним питанням сьогодення. Було відмічено про недостатню підготовку бюджетних та соціальних закладів громад та надання актів готовності до райдержадміністрації. Зазначено, що єдина  Врадївська громада немає приладів дистанційного обліку газу, а Кривоозерська  громада має проблеми із закупівлею вугілля.

Присутні заслухали питання  про   дотримання правил пожежної безпеки під час жнивної кампанії, а також надання практичної допомоги в організації протипожежного захисту полів та місць зберігання врожаю та щодо створення на території об’єднаних територіальних громад Первомайського району Миколаївської області підрозділів місцевої пожежної охорони.

В час змін клімату, підвищених природніх температур, людського фактору необхідно бути готовим  рятуватися від пожеж  завдяки найближчим рятувальним загонам. Тому життя громади саме в її руках. Необхідно проводити роз’яснювальну роботу та притягувати до відповідальності винних у пожежаж та підпалах.  Первомайський районний відділ  поліції  поінформує громаду району про  справи винних у пожежах, особливо фермерів. Які дозволяють спалювати стерню,сухостій та недотримуються правил протипожежної безпеки у період збирання врожаю.

За результатами розширеної наради надано ряд доручень та терміни їх виконання.

 

 

 

 

Всі новини →