Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Громадська рада при Первомайській райдержадміністрації створена

17/08/2021

 17   серпня 2021 року  відбулися установчі збори по формуванню Громадської ради 2021-2023 року при Первомайській райдержадміністрації .

14 громадських організацій  Первомайського району  делегували 28  своїх кандидатів на участь в установчих зборах. Учасники установчих зборів подали пакети документів  на кожного кандидата, виписку із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, витяги із статутів про діяльність  організацій та інші.

Громадська рада, як тимчасовий консультативно-дорадчий орган, утворений для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, розвитку громадянського суспільства, доступу громади до публічної інформації, є ланкою  механізму взаємодії  з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства та взаємовідповідальності, забезпечення здійснення  та захисту прав і свобод людини і громадянина.

Наразі стратегією  державної політики є сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, тому в  період децентралізації влади, передачі основних засобів та фінансового ресурсу  громадам,  держава зацікавлена в активності  членів громади, врахуванні думки кожного, щоб почути та разом реалізовувати проєкти розвитку території.

Головою Громадської ради при Первомайській райдержадміністрації обрано  одноголосно  Григорія Маріна, його заступником обрали Ірину Чмирьову – представника  районної громадської організації «Рада сільськогосподарських  товаровиробників» та секретарем  ради обрали Антоніну Григоренко –представника Первомайського міського осередку суспільної служби України.

До складу Громадської ради увійшли представники різних територій району. Тут представлені благодійні організації та  спілки військових пенсіонерів, підприємців, волонтерів. Приємно, що до складу Громадської ради увійшов голова Кам”яномостівської  селищної громади Олександр Ляхов,  як член громадської організації «Оберіг Катеринки», якому земляки вкотре  довіряють бути  господарем  громади.  Віктор Усатюк делегований  патріотичною організацією  «Майдан-Південь, яка  з перших днів  війни на Донбасі допомагала збройним силам України захищати свою територію.  А Ніні Новосадовій, яка організувала допомогу військовим АТО, брала активну участь у волонтерському русі району довірено  вже вкотре представляти    районну організацію  волонтерів у Громадській раді.

Арбузинщину представили Володимир Кошетар, Єдуард Церуш та Ірина Мягель. Також багато інших активних та небайдужих членів Громадської ради готові  працювати задля своєї громади.

Голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський привітав новообраних членів Громадської ради  та акцентував увагу, що громадськість району, в який входять наразі вісім територіальних громад, очікує  спільної роботи,спільних проєктів  влади та громади.

Сергій Володимирович  зазначив, що сподівається отримати від  поважного зібрання  пропозиції щодо  соціально-економічного розвитку території Первомайського району, плани  щодо консультацій з важливих питань громади.

За дорученням голови Миколаївської  облдержадміністрації,  Сергій Володимирович    вручив   почесну відзнаку Святого Миколи Чудотворця III ступеня  члену громадської ради, представнику  осередку  Первомайської районної організації Національної спілки журналістів України – Данилу Кіту, який  вкотре достойно представляє спілку журналістів та активно  вболіває за розвитком свого рідного краю, покращенням життя своїх односельців та земляків,  активно висвітлює всі важливі питання  Первомайського району та територіальних громад на шпальтах газети ПП «Редакція газети «Прибузький вісник».

В ході  першого установчого засідання, член Громадської ради, голова  районної громадської організації «Рада сільськогосподарських  товаровиробників», Анатолій Біднарик  поцікавився станом вакцинації населення Первомайського району від COVID-19, оскільки   переконаний, що наразі здоровя  людей -це одне із важливих питань сьогодення. Він переконаний, що потрібно краще проводити інформаційно-розяснювальну роботу, ніж  ризикувати людськими життями.

Очільник району  теж переконаний, що  інформування населення та особистий приклад  керівника установи, підприємства тощо- є переконливим аргументом для прийняття рішення людьми щодо  вакцинації. Він детально поінформував членів зібрання про  стан вакцинації та проведеною владою роботи щодо активізації  вакцинації  мешканців Первомайського району, а також зазначив про щоденне інформування  людей через  веб-сайт  райдержадміністрації та соціальні мережі, друковані ЗМІ району.

      Установчі збори досягли своєї мети, а члени Громадської ради   вже скоро зберуться на наступне засідання.

  

         

Всі новини →