Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Під’їзний шлях до міста Миколаєва з Київського напрямку невдовзі моніторитиме «розумна» WIM-система.

17/08/2021

 На 221 кілометрі автодороги Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через м.Вознесенськ) завершився монтаж активного обладнання автоматичного габаритно-вагового комплексу зважування в русі. Про це повідомляє прес служба Служби автомобільних доріг в Миколаївській області.

 

Наразі на майданчику влаштовано:

 

арочну конструкцію;

 

ящики системи управління;

 

оглядові камери та камери зчитування номерних знаків;

 

3D-лазерні сканери;

 

датчики моніторингу руху транспорту;

 

бар´єрне огородження;

 

дорожні знаки.

 

На об´єкті тривають пуско-налагоджувальні роботи, шляхом комутації та калібрування датчиків.

 

Довідково: Система зважування - в - русі (WiM) - ефективний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм, на сьогодні вона працює в тестовому режимі, а усі дані з доріг передаються до Укртрансбезпеки.

 

2 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» № 1582-ІХ, ухвалений Верховною Радою 29 червня 2021 року.

 

Зокрема, закон запроваджує адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі. А це, своєю чергою, допоможе зберегти від руйнування дороги, покращить безпеку дорожнього руху та сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Бфільше фото за посиланням: https://clck.ru/Wtb7C

Всі новини →