Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«В рамках «Великого Будівництва» стартує ремонт дороги «Миколаївська Рив’єра» – Т-15-07», – Віталій Кім

02/09/2021

 Стартують ремонтні роботи на автомобільній дорозі Т-15-07 Миколаїв – Парутине – Очаків – база відпочинку «Чорноморка», загальною протяжністю 72,8 км.

 

Про це стало відомо у четвер, 2 вересня, у ході наради з питань ремонту автомобільних доріг у Миколаївській області.

 

Нарада пройшла під головуванням очільника Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма, голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої та народного депутата України Олександра Пасічнного. Також були присутні заступники голови ОДА Ігор Кузьмін та Микола Марінов, керівник служби автомобільних доріг Олександр Антощук, керівник Миколаївського та Херсонського регіональних підрозділів ТОВ «СП «Автострада» Євгеній Вербін, голови територіальних громад району, голова райдержадміністрації Ігор Мухарський, міський голова міста Очакова Сергій Бичков та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім сказав, що для реалізації проєкту «Миколаївська Рив’єра» необхідна злагоджена робота.

 

«Сьогодні важлива подія. В рамках «Великого Будівництва» стартує ремонт дороги «Миколаївська Рив’єра» – Т-15-07. Це важливий туристичний об’єкт та важливий об’єкт для громад. Ми спеціально зібрали сьогодні усіх керівників, залучених у процес, голів територіальних громад, Службу автомобільних доріг, керівника підрядної організації. Ми всі повинні знайти спільну мову та мати конструктивний діалог. Повинна бути взаємна комунікація», – сказав Віталій Кім.

 

Він додав, що про дату початку робіт буде повідомлено окремо.

 

«Стартувати роботи будуть від Миколаєва. У нас була затримка проєкту, оскільки вносили корективи, додавали велодоріжки та деякі інші нюанси. В планах вносити зміни та доповнення лише один раз. Звичайно, громади можуть звертатись до Служби автомобільних доріг. Вони готові йти на зустріч в рамках своїх повноважень. Тому ми чекаємо, що й громади також будуть йти нам на зустріч», – зазначив Віталій Кім.

 

В ході наради керівник Служби автомобільних доріг Олександр Антощук зауважив, що натепер проходить завершальний етап процесу закупівель послуг на виконання робіт з поточного середнього ремонту автодороги Т-15-07.

 

«Відповідно до закону про публічні закупівлі вже визначено переможця аукціону – ТОВ «СП Автострада». Після підписання договору розпочнуться ремонтні роботи. Також проєктом передбачено влаштування велодоріжок та електроосвітлення вздовж туристичного маршруту на ділянках загальною протяжністю 55, 876 км: км 0+000 – км6+300; км8+300 – км20+000; км26+700 – км33+000; км37+200 – км49+700; км53+700 – км66+763; км70+663 – км76+676», – сказав Олександр Антощук.

 

Він зазначив, що починаючи з минулого року на автодорозі Т-15-07 Миколаїв – Парутине – Очаків – база відпочинку «Чорноморка», на замовлення Служби автомобільних доріг у Миколаївській області, виконано роботи з поточного середнього ремонту на 3-х ділянках автошляху загальною протяжністю 7,4 км: км 23+700 – км 26+700 (між Козиркою та Каталино), км 20000 — км 22+400 (в районі Козирки) та км 0+300 – км 8+300 (в районі Великої Коренихи).

 

«На решті ділянках автомобільної дороги Т-15-07 цьогоріч у межах виділеного фінансування планується розпочати виконання поточного середнього ремонту відповідно до розробленої та затвердженої проєктної документації», – додав Олександр Антощук.

 

Також Олександр Антощук зауважив, що орієнтовна вартість виконання ремонтних робіт складає майже 1,2 млрд гривень.

 

Зі свого боку народний депутат України Олександр Пасічний додав, що радий працювати в такій команді.

 

«Ми довго виборювали цей проєкт й нарешті ми стартуємо. Я дійсно вдячний та дуже радий, що ми всі команда. І разом з Миколаївською облдержадміністрацією та Міністерством інфраструктури потрапили в президентську програму Володимира Зеленського «Велике Будівництво», – наголосив Олександр Пасічний.

 

 

Всі новини →