Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Кривоозерська громада піднімає земельні питання

19/09/2021

 До голови Первомайської райдержадміністрації  звернулася  група мешканців  Кривоозерської селищної ради із  земельних питань.

За дорученням голови  райдержадміністрації  заступниця  голови райдержадміністрації   Алла Стець  18 вересня 2021 року  зустрілася із  жителями  сіл Семенівка та Криве Озеро на сходці громади, що проходила  на території  Кривоозерського старостинського округу біля Будинку культури.

З метою об’єктивного розгляду піднятих питань щодо самовільного захвату та розорення земельних ділянок,  придорожніх смуг, знищення лісових полос, зелених насаджень та громадських пасовищ  на цьому зібранні була присутня   Ірина Голубєва- представниця  ГУ Держгеокадастру в Миколаївській області.

Під час  зустрічі,  сільські жителі  наводили   обґрунтовані аргументи проти роздачі земельних ділянок, які мають   цільове  призначення -для сінокосіння і випасання худоби,  для ведення особистого  селянського  господарства тощо. Заявники  просили забезпечити прозорість та контроль за  піднятими земельними питаннями та звернулися з питання надання  повної інформації про власників землі, вартість угод купівлі- продажу та оренди, концентрацію земель в одних руках тощо.  Свої, дещо незручні питання,  мешканці  населених пунктів кривоозерщини  задавали голові  Кривоозерської селищної громади. Звичайно наразі це законні вимоги  мешканців громади, а завдання влади- забезпечити прозорість і відкритість у питаннях, що цікавлять громаду.

За результатами сходки громади, представником райдержадміністрації та ГУ Держгеокадастру в Миколаївській області надані роз’яснення відповідно компетенції та законодавства, а також Первомайська райдержадміністрація триматиме   питання інвентаризації земель, які проводять новоутворені громади Первомайського району,  на контролі, з метою недопущення порушень земельного законодавства та покращення бюджетних надходжень  від землекористування.

 

 

Всі новини →