Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулося засідання громадської ради при Первомайській райдержадміністрації

30/09/2021

 30  вересня 2021 року  відбулося засідання громадської ради при Первомайській райдержадміністрації за участю голови Первомайської райдержадміністрації Сергія Саковського, його першого заступника Олега Юрченка, голови Мигіївської сільської ради Віктора Базалука, заступника голови СинюхиноБрідської сільської ради Валентини Любченко та начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Олени Волошиної.

Голова громадської ради Григорій Марін  озвучив  порядок денний, на який  були винесені актуальні питання про підготовку до опалювального періоду бюджетних та соціальних закладів територіальних громад Первомайського району, про планування завдань та заходів економічного і соціального розвитку Первомайського району в умовах нового адміністративно-територіального устрою, про соціальний захист ветеранів війни, учасників бойових дій у зоні АТО/ООС, ліквідаторів Чорнобильської аварії, воїнів-інтернаціоналістів., а  також заслухано пропозицію громадської організації «Первомайська міськрайонна спілка ветеранів АТО» щодо можливості створення підприємства з виготовлення альтернативних видів палива на землях непридатних для ведення сільськогосподарської діяльності, проте придатної для вирощування сировини та виготовлення альтернативних видів палива з метою забезпечення бюджетних та соціальних установ Первомайського району.

Сергій Саковський поінформував громадськість району з питання  щодо захворюваності на CОVID-19 та стану вакцинації мешканців району та запросив громадськість до співпраці з питання роз’яснення населенню важливості вакцинації з метою збереження їх життя. Голова надав відповіді на  запитання щодо  ремонтних робіт комунальних доріг Первомайщини, про зміни в законодавстві щодо  грузових перевезень та обмежень. Повідомив, що в області  п”ять пересувних вагових комплекси  будуть залучені до перевірки   транспорту, з метою збереження  відремонтованих доріг області. Голова акцентував увагу присутніх на реалізацією  програми «Велике Будівництво» та розповів де в районі ремонтуються дороги.

 Присутніх цікавило ряд земельних питань, проте вирішили провести позачергове засідання громадської ради та винести  зазначені питання на розгляд.

    Олег Юрченко поінформував громадськість із питань соціально-економічного розвитку територій району, про прийняті програми із цього напрямку та прогнозів щодо формування бюджету райдержадміністрації на 2022 -2024 роки.

Віктор Базалук повідомив  про проблеми   опалювального періоду бюджетних закладів громади, які використовують   газове опалення та звернувся із офіційною пропозицією до громадської ради. Заслухали  представника СинюхиноБрідської громади Валентину Любченко, яка зазначила, що  бюджетні установи громади  перебувають на електроопаленні та  опалюються твердопаливними котлами. Сільська рада готова розпочати опалення, до речі  дитячі садочки громади  вже з теплом.

 

      Юрій Сінчук, член громадської ради, розповів присутнім про можливість  створення підприємства на землях району непридатних для ведення сільськогосподарської діяльності, ці землі готові взяти в оренду та принести користь району у вигляді альтернативного палива для бюджетних установ.. Рішенням громадської ради буде направлене звернення до  територіальних громад  Первомайського щодо вивчення та реалізації  цього вкрай важливого питання.

            Громадська рада прийняла відповідні рішення з кожного питання порядку денного,  які будуть оприлюднені   через засоби масової інформації та веб-сайт райдержадміністрації. Члени громадської ради отримали доручення щодо  інспектування шкіл та ДНЗ району з метою вивчення  опалювальних проблем.

 

 

 

 

 

Всі новини →