Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада із представниками підприємств агропромислового комплексу Первомайського району

30/09/2021

 30  вересня голова райдержадміністрації   Сергій Саковський провів нараду із  представниками підприємств агропромислового комплексу Первомайського району  щодо  нових правил  дотримання  габаритно-вагового контролю на дорогах  та відповідальності за їх порушення.

В нараді взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Юрченко та заступниця  голови районної ради Олена  Ющенко.

Сергій   Володимирович  повідомив учасників наради,  що на підставі розпорядження  голови облдержадміністрації від 09 червня 2021 року№ 323- р  в Миколаївській області створено    робочу  групу з питань організації якісної роботи  пересувних пунктів габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування.

Очільник району акцентував увагу присутніх щодо відповідальності підприємств різних галузей за недостовірність  відомостей про масу вантажу  зазначених у  товарно-транспортних накладних. Звичайно, такі заходи  необхідні для збереження  вже  відремонтованих  доріг.

Наразі в Україні триває масштабний ремонт доріг, 95 %  яких  перебували у зруйнованому стані і не ремонтувались 20-30 років. За 3 останні роки, вперше з часів Незалежності України, відремонтовано близько 7 000 км доріг. Дороги мають гарантійний термін обслуговування і підрядники мусять виправляти недоліки власним коштом. На Первомайщині теж проводиться ремонт комунальних доріг, зокрема.  за рахунок субвенції із обласного бюджету Первомайька міська громада, Кам”яномостівська та Мигіївська сільські громади відремонтували частину своїх доріг. З метою   їх подальшої експлуатації необхідно наводити лад у вантажоперевезеннях.

 

 

 

 

Всі новини →