Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Розширена нарада у голови райдержадміністрації

18/10/2021

 

 

 18 жовтня 2021 року голова райдержадміністрації Сергій Саковський провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

Присутні заслухали про стан епідеміологічної ситуації щодо СОVID-19 в Первомайському районі, про забезпечення сталого проходження опалювального періоду 2021-2022 років та інші питання порядку денного.

Сергій Володимирович акцентував, що ситуація із захворюваністю на  СОVID-19 загострюється, 6 областей України вже перебувають в червоній зоні.  Наразі  важливо зберегти життя людей в Первомайському районі та з цією метою   проводити  ефективну інформаційно-роз”яснювальну роботу, системне вакцинування населення, постійну роботу пунктів щеплень, зокрема у вихідні дні, та особливу увагу звернути на вакцинацію в колективах. Голову райдержадміністрації  непокоїть питання низької вакцинації в Кривоозерській та  Врадіївській громадах та серед працівників соціального захисту, які безпосередньо контактують з населенням. Натомість   Сергій Володимирович   подякував   Арбузинській селищній громаді за належну роботу з вакцинації працівників  бюджетних установ.

Головний лікар спеціалізованої КНП «Первомайська  ЦРЛ» довів до відома присутніх,  що станом на 08.00 год. 18 жовтня 2021 року  року в лікарні знаходиться на стаціонарному лікуванні всього 96 осіб, 96 – пдітверджені. Серед них:      місто Первомайськ – 48, Первомайський р-н – 18,  Арбузинка – 3,

Врадіївський р-н -13, Кривоозерський р-н  – 11 та іногородніх-3.Також головний лікар звернув увагу, що  із 2000 хворих- померло 219 чоловік. Із них 98 % -це невакциновані громадяни. Звичайно, є й ті, що вакцинувалися, проте  перебіг їхньої хвороби проходить набагато легше.  Віктор Готка повідомив про проблемні питання лікарні під час зростання  кількості хворих на СОVID-19 та вірус «Дельта».

Керівники комунальних підприємств та комунальних неприбуткових підприємств    «ПЦМСД» усіх територіальних громад району прозвітували про результати роботи щодо вакцинування населення, а керівники  підприємств та організацій району доповіли про стан вакцинації в колективах

Учасники наради заслухали представників  держпродспоживслужби та  поліції  про проведені заходи щодо перевірки  дотримання карантинних заходів  на території району.

Перший заступник голови райдержадміністрації  повідомив про стан підготовки до опалювального періоду та  проблем щодо укладання договорів на опалення бюджетників  газом.

Представники  газової сфери на нараду не з’явилися, причина з”ясовується, проте представник енергопостачальної  компанїї в  Первомайському районі доповів, що  компанія співпрацює із бюджетниками району. Сергій Володимирович  рекомендував   особливу увагу приділяти енергопостачанню у зимовий період та період загострення ситуації з епідемією.

За результатами наради надані відповідні доручення.

Всі новини →