Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Ігор Кузьмін: Миколаїв повинен стати центром транспортного вузла півдня України

20/10/2021

Будівництво доріг в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» передбачає з’єднання Одеського напрямку з Київським, об’їзної й вихід на Херсон і Мелітопольську дорогу, що дозволить Миколаєву стати центром транспортного вузла півдня України.

 

Про це під час програми «Добрий вечір» на ТРК «Ніс-ТВ» розповів заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін.

 

«Ми бачимо будівництво частинами. Це в Одеському напрямку до села Весняне, в Київському до повороту на Матвіївку. І це та підготовка, яку ми проводимо до такого масштабного проєкту, який з’єднає безпосередньо Одеську, Миколаївську та Херсонську області», – сказав Ігор Кузьмін.

 

Так, він розповів, що об’їзна дорога, на якій проходить ремонт, фактично з’єднує Херсонський напрямок з селищем Галицинове, таким чином доступ в порт також буде з іншої сторони Миколаєва.

 

«Зараз вантажівки заїжджають в місто з Херсонської траси або з Баштанської й потім через весь Миколаїв ідуть в Корабельний район. Наразі дорога дасть можливість з’єднати напрямки безпосередньо через село Шевченкове, Прибузьке та Галицинове. Це проєкт, який буде реалізовано у найближчі роки, оскільки, виходячи з практики укладання бетонного шару, потрібен рік чи півтора, щоб прокласти 39 кілометрів дороги з якісним бетонним покриттям», – повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації.

 

Крім того, Ігор Кузьмін додав, що в Одеському напрямку від села Весняне також буде створюватися 4 смуги для руху транспорту. Служба автомобільних доріг зараз проєктує частину цієї дороги. Як тільки буде проведено проєктування та готові звіти, буде оголошено тендер і уже безпосередньо в напрямку Одеси буде розбудова цієї дороги.

 

Також заступник голови облдержадміністрації зазначив про важливість розбудови Київського напрямку.

 

«Слід розуміти, що спочатку це відновлення дороги Миколаїв – Нова Одеса, далі будується новий міст, який дасть можливість відійти від аварійного мосту. Потім дорога на Вознесенськ, Первомайськ і нарешті вихід на трасу Київ – Одеса. Для нас це важливо, тому напрямок буде розбудовуватися», – сказав Ігор Кузьмін. 

Всі новини →