Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада з важливих питань життєдіяльності району

29/10/2021

    28 жовтня 2021 року голова райдержадміністрації Сергій     Саковський  провів нараду з важливих питань життєдіяльності району.

В нараді взяли участь голови територіальних громад, заступники голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

На порядок денний  були винесені питання щодо стану вакцинації та  протиепідемічних заходів. Голова приділив особливу увагу вакцинації працівників закладів освіти, медицини  та заборонам, які  запроваджені  з 26 жовтня в «червоній зоні» рішенням позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Первомайській райдержадміністрації.

Голова закликав громади спільними зусиллями надавати допомогу  спеціалізованій  лікарні КНП «Первомайська ЦРЛ»,  яка  рятує життя ковідних хворих не тільки на  території Первомайського району, а й з інших областей України. Зокрема лікарня потребує електрогенератор, кисень,  катастрофічно не вистачає лікарів та фінансового ресурсу.

Наразі пункти щеплень району переповнені  людьми, проте голова доручив ретельно аналізувати   стан щеплень  населення громад.

Також керівник району звернув увагу на  роботу  сформованих райдержадміністрацією  робочих груп по перевірці виконання протиепідемічних заходів на території району та порекомендував громадам створити  свої місцеві  робочі групи, для посилення  дотримання  порядку на  відповідних територіях  в період перебування в «червоній зоні» епідемічної небезпеки.

Актуальним питанням на сьогодні є   опалювальний період бюджетних та соціальних закладів району, зокрема тих, що перебувають на газовому опаленні. Станом на 28 жовтня всі  зазначені заклади проходять тендерну процедуру закупівлі газу. Перший заступник голови райдержадміністрації  Олег Юрченко проаналізував питання  забезпечення  бюджетних установ та закладів району приладами обліку енергоресурсів та присутні заслухали Первомайську міську та Врадіївську селищну громади з питання  готовності до опалювального періоду. Звичайно є ще проблеми, які  будуть вирішуватися спільними зусиллями.

Учасники наради активно обговорили  питання інвентаризації лісополос та їх  незаконної вирубки, які напряму пов”язані із  здорожчанням енергоресурсів.  Сергій Володимирович рекомендував  терміново закінчити створення інвентаризаційних комісій для реалізації питань, що пов”язані із наповненням місцевих бюджетів. Також очільник району закликав  керівників громад сісти за «круглі столи» задля вирішення питання спільних меж, з метою подальшого розроблення генеральних планів територій. До речі, голова райдержадміністрації вже був ініціатором таких заходів, які успішно були реалізовані Мигіївською cільською та Первомайською міською  громадами. Райдержадміністрація  готова  постійно  надавати незалежні майданчики для переговорного процесу громад та сприяти вирішенню  будь-яких неврегульованих питань.

За аналізом фінансистів райдержадміністрації майже всі громади виконали свої бюджетні програми 2021 року. Проте  є ще проблеми, на які головам громад було  рекомендовано  звернути увагу.

Сергій Саковський   проаналізував  стан виконання Указу Президента України  № 574/2020 «Про започаткування соціального проекту «Активні парки - локації здорової України»  та постанови КМУ від 7 квітня 2021 року  № 326 «Про затвердження Положення про соціальний проект «Активні парки - локації здорової України». Головна мета проекту – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області. До  листопада громади пообіцяли завершити  будівництво спортмайданчиків, задля  спільної  державної  справи- виховання здорової  нації.

На нараді були розглянуті й інші питання та надані відповідні доручення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →