Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Велике будівництво»: Села Возсіятське та Водяно-Лорине на трасі Н-14 відтепер з освітленням

28/10/2021

 Добігає логічного завершення капітальний ремонт автодороги Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв на ділянках км 161+204 – км 162+338, км 162+338 – км 165+000 та км 172+000 – км 175+000. Об’єкти готуються до здачі в експлуатацію.

 

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Миколаївській області.

 

Роботи в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» виконувала субпідрядна організація ТОВ «Дорстрой Монтаж Київ».

 

У межах населених пунктів Возсіятське та Водяно-Лорине виконано фінальні роботи з підключення опор до електромережі та ввімкнення освітлення вздовж траси Н-14. Тут встановлено цифрові реле, котрі запрограмовані на визначений час. Освітлення автоматично вмикається та вимикається у попередньо заданий час.

 

Складність влаштування електроосвітлення тут полягала у густонаселеній території сіл та обмежених умовах місцевих забудов.

 

Для того, щоб повноцінно відремонтувати дорогу та звільнити простір для виконання робіт, біля кожної оселі довелося об’єднати три існуючі опори в одну нову. На оновленій опорі розміщено одразу всі необхідні мережі: освітлення дороги, електропостачання в домівки, а також підключення до телефонного зв’язку та мережі інтернет.

 

Окрім очевидних переваг встановлення систем освітлення, це також дало змогу позбавитися від частоколу біля дороги та звільнити прибудинкові території для вільного під’їзду до них.

 

Освітлений автошлях у селах Возсіятське та Водяно-Лорине суттєво підвищить видимість, а відтак безпеку пересування водіїв та пішоходів у нічний час доби.

Всі новини →